jeudi 26 novembre 2015

Apa Yang Perlu Dibawa Semasa Temuduga?




CV/Resume, cover letter, surat panggilan temuduga.

Yang penting kena bawak resume. Tak kisah lah kalau dalam jemputan interview kerja tu diaorang tak suruh bawah pun. Kalau syarikat tu mintak korang bawak curriculum vitae (CV), bawak je lah. Bawak sekali cover letter. Kalau dapat surat jemputan temuduga, bawak sekali.

  1. Resume: Ringkasan kemahiran, pengalaman dan pendidikan dalam satu dua muka surat.
  2. Curriculum Vitae: Gambaran terperinci tentang keseluruhan pengalaman, kelayakan dan latar belakang pendidikan yang lebih panjang daripada resume.
  3. Cover letter: Dokumen pengenalan untuk memberi maklumat tambahan kepada penemuduga kemahiran dan pengalaman.
Tip -tip Resume : Download

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire